Canvassen in Werkhoven

Traditiegetrouw begint de Bunnikse campagne in Werkhoven. Dit jaar zijn een aantal VVD'ers samen met Marijn de Vries, onze kandidaat voor de Provinciale Staten (lijst 1, nummer 17) in Werkhoven wezen canvassen en flyeren.

De canvassers in Werkhoven

© Carla Schenk

Wat altijd weer opvalt in Werkhoven, is het aantal tevreden mensen. Het is dan ook zeer aangenaam wonen. Een mooi, gezellig dorp met een supermarkt en een bakker, sportverenigingen en oog voor elkaar. Mensen die eenmaal in Werkhoven wonen, willen eigenlijk niet meer weg.

Bij het doorvragen kwamen er toch nog een aantal verbeterpunten. Vooral op het gebied van verkeersveiligheid (de parallelweg en de provinciale weg, fietsverbindingen met Utrecht en Houten, groepen wielrenners tijdens de zomer en de snelheid van automobilisten in sommige straten).

Ook op het gebied van wonen en de omgeving zijn er nog wensen. Zo zou het fijn zijn als Werkhoven iets kon groeien, zodat de eigen inwoners niet weg hoeven te trekken. Ook zijn in sommige straten de bomen wel erg hoog aan het worden en komen daardoor de stoep of de riolering in de verdrukking. En kunnen de glasbakken niet wat mooier?

Tot slot kwamen inwoners ook met goede idee├źn die het onderzoeken zeker waard zijn. Een snelgroeiende heg of andere barricade zodat spelende kinderen niet zo makkelijk de parallelweg/provinciale weg op kunnen. Of een boekenuitgifteautomaat bij de Boekenkast van Werkhoven als samenwerking met de openbare bibliotheek. Of meer mogelijkheden voor de sportkantine van SV Aurora voor het organiseren van activiteiten om zo als hart van de samenleving te kunnen fungeren en als ontmoetingsplek voor de diverse mensen.

Voor alle inwoners die we spraken - en voor veel van de mensen die niet thuis waren - hadden we ook een leuke set met kaarten. Een aantal ansichtkaarten van onze mooie gemeente en natuurlijk informatie over onze lokale kandidaten: Marijn de Vries die voor de Provinciale Staten op plaats 17 staat en Erwin Trapman, die voor het Waterschap op plaats 8 staat.