Start campagne voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

Deze verkiezingen gaan over hoe we samen dingen voor elkaar krijgen. Dat is de belangrijkste boodschap waarmee Mark Rutte vandaag de campagne voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen officieel aftrapt.

''Samen dingen voor elkaar krijgen''
 
Er is volgens hem een steeds groter wordende groep mensen in ons land die voornamelijk met zichzelf bezig zijn. Een groep mensen die niet de verantwoordelijkheid voelt om naar elkaar om te kijken. 
 
Die mensen zien we ook in de politiek. We zien politici voor wie het een spel is. Politici die alleen maar kritiek leveren vanaf de zijlijn. Die net doen of we in dit land geen compromissen hoeven te sluiten. Alsof iedereen zijn zin door kan drijven. Dat zijn politici die uiteindelijk altijd met lege handen zullen staan. Die nooit iets voor elkaar krijgen voor hun kiezers.
 
Mark trapt de campagne morgen af in een vaasjesfabriek in Putten. De komende weken bezoekt hij alle provincies om daar met mensen in gesprek te gaan over Nederland. 
 
Mensen die vanuit huis een vraag aan Mark willen stellen, kunnen dat aanstaande maandag (4 maart 2019) doen: om 17.55 is het mogelijk om Mark live te bellen in de zendtijd voor politieke partijen op NPO 1.