VVD Financiën dag

De uitkomst van een spel wordt in grote mate bepaald door de spelregels. Als je tot tien keer je inkomen aflossingsvrij zou mogen lenen voor de aankoop van een huis, dan zouden de huizenprijzen hard stijgen. Leen jij het niet, dan doet je minder risicobewuste medemens dat wel en gaat hij er met jouw droomhuis vandoor. Als het te moeilijk is om een nieuwe bank te beginnen, stagneert de dienstverlening en blijven tarieven onnodig hoog. Als het echter te makkelijk is, valt er vaker een slechte bank om. Beide hebben de nodige (maatschappelijke) gevolgen. Marktwerking is het spelverloop; het gevolg van de spelregels, de dobbelsteen en de strategie van de verschillende spelers. De spelregels zijn, evenals marktwerking, niet het doel an sich, maar zijn slechts een middel. Maar wat is het doel dan wel? En hoe zorgen we ervoor dat we dat niet uit het oog verliezen?

Programma:
09:30 uur - 10:30 uur: Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur - 10:45 uurOpening en welkomstwoord
10:45 uur - 11:40 uurSchuld en Boete’, Hans Hoogervorst
11:45 uur - 12:30 uur: Eerste ronde workshops/deelsessies:

•    Deelsessie I: 'Is een toekomstbestendig pensioenstelsel binnen handbereik?' met o.a. Arthur van de Wal i.s.m. Thematisch Netwerk Werk en Inkomen.
•    Deelsessie II: 'De betekenis van Fintech voor de Nederlandse economie' met o.a. Cora van Nieuwenhuizen en Aukje de Vries i.s.m. Thematisch Netwerk Economische Zaken en Innovatie.

12:30 uur - 13:30 uurLunch
13:30 uur - 14:15 uur: Tweede ronde workshops/deelsessies:

•    Deelsessie I: 'De toekomst van belastingdeals' met Bartjan Zoetmulder, Cora van Nieuwenhuizen en Aukje de Vries i.s.m. Netwerk Belastingen.
•    Deelsessie II: 'Politiek versus Economie: Niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar?' met Mark Harbers en Roelof Salomons.

14:20 uur - 14:55 uur: In gesprek met Gerrit Zalm o.l.v. Jacco Heemskerk
14:55 uur - 15:00 uur: Afsluiting
15:00 uur - 17:00 uur: Borrel


Aanmelden
De VVD Financiën Dag is vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelding vooraf is wel vereist (en vol is vol). Bij aanmelding is het mogelijk om de lunch direct aan te schaffen (á 17,50 euro). Aanmelding is alleen mogelijk via MijnVVD.

Locatie
Koetshuis De Zadelhoff
Zandpad 34a
3621 ND Breukelen


Meer informatie
Meer informatie over de VVD Financiën Dag vind je  op de website van het Thematisch Netwerk Financiën: financien.vvd.nlBijlagen