Van Tweede Kamerverkiezingen naar gemeenteraadsverkiezingen

De VVD Bunnik is verheugd over de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Bunnik. De opkomst was zeer hoog (bijna 90%) wat aangeeft dat politiek echt leeft binnen onze gemeente en dat mensen dankbaar gebruik maken van hun stemrecht. Ook is de VVD wederom als grootste partij uit de bus gekomen. Met bijna een kwart van de stemmen hebben de inwoners van Bunnik hun vertrouwen in de VVD uitgesproken.

Volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Uitgaand van de uitslagen van deze landelijke verkiezing liggen De Liberalen goed op koers om voor het eerst in hun bestaan de grootste partij te worden. Uit een prognose op basis van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing zouden De Liberalen op maar liefst 8 of 9 zetels uitkomen, bijna een verdubbeling van de huidige fractie.

Het goede nieuws is dat we kunnen rekenen op een grote hoeveelheid uitstekende kandidaten. Binnen de VVD hebben we nu al een pool met enthousiaste kandidaten die zich aan het voorbereiden zijn op de komende verkiezingen. En hetzelfde geldt voor D66 en onze onafhankelijke leden.” meldt Fred Schenk, bestuurslid Opleidingen en Talentmanagement van VVD Kromme Rijnstreek en raadslid van De Liberalen. “Mensen die interesse hebben om hierbij aan te sluiten roep ik op om contact op te nemen met de VVD Bunnik of De Liberalen, want voor goede mensen met een liberaal hart hebben we altijd plek.

Het lokale VVD-netwerk kan dankbaar gebruik maken van de ondersteuning van de landelijke VVD. “Fred Schenk is zeer actief in het organiseren en aanbieden van opleidingen. Deze zijn niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig; een echte aanrader.” aldus Sybren van der Velde, voorzitter van het lokale netwerk Kromme Rijnstreek. “Daarnaast organiseren Steven Verhaar en Dejan Jurisic ook interessante bijeenkomsten zoals afgelopen maand de politieke avond over mobiliteit in het Postillon Bunnik met Tweede Kamerlid Barbara Verhaar.

Interesse? Neem dan direct contact op met een van de bestuursleden. Of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten die we organiseren.