Kiezers, bedankt!

Nederland heeft gekozen. De Nederlandse kiezers hebben het verkeerde populisme een halt toegeroepen en de VVD voor de derde keer op rij de grootste partij gemaakt. Wij zijn ontzettend dankbaar voor dat vertrouwen en heel gemotiveerd om Nederland stap voor stap nog beter te maken. Iedereen die gestemd heeft, en in het bijzonder de mensen die voor ons hebben gekozen: bedankt!

De VVD staat voor stabiel leiderschap. Met het vertrouwen wat de kiezer in de VVD heeft uitgesproken hopen we verder te kunnen bouwen. Nederland is sterker uit de crisis gekomen. Nu is het zaak om door te kunnen pakken zodat iedereen gaat merken dat het beter gaat.

Zoals wel vaker is de gemeente Bunnik een voorbeeld voor veel andere gemeenten. Met een opkomst van 89,4% laten onze inwoners zien dat democratie en het kiesrecht verworvenheden zijn waar we trots op mogen zijn. En ook in onze mooie gemeente is de VVD de grootste partij gebleven met bijna een kwart van de stemmen.

Het vormen van een nieuwe coalitie zal een lastige klus worden, maar zoals in het NOS-debat al gemeld werd, als er leiding wordt gevraagd kijken mensen vaak naar Mark Rutte. Wij wensen alle partijen veel wijsheid en zullen de coalitieonderhandelingen met veel belangstelling volgen. De verkiezingen zijn geen doel op zich, de VVD wil nu zo snel mogelijk aan de slag.

Als er leiding wordt gevraagd kijken mensen vaak naar mij (Mark Rutte)